Üç Temel Pastacı Kreması Tarifi
Üç Temel Pastacı Kreması tarifi: Üç Temel Pastacı Kreması için gerekli malzemeler nelerdir? Üç Temel Pastacı Kreması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Üç Temel Pastacı Kreması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Yumurta Sarılı Pastacı Kreması İçin:
- 500 mililitre süt (2,5 su bardağı)
- 1/4 adet vanilya çubuğu
- 100 gram toz şeker (3/4 su bardağı)
- 55 gram mısır nişastası (2 yemek kaşığı)
- 5 adet yumurta sarısı (orta boy)
Bütün Yumurta ve Nişastalı Pastacı Kreması İçin:
- 500 mililitre süt (2,5 su bardağı)
- 1/4 adet vanilya çubuğu
- 100 gram toz şeker (3/4 su bardağı)
- 55 gram mısır nişastası (2 yemek kaşığı)
- 2 adet yumurta (orta boy)
Bütün Yumurta, Nişasta ve Unlu Pastacı Kreması İçin:
- 500 mililitre süt (2,5 su bardağı)
- 1/4 adet vanilya çubuğu
- 100 gram toz şeker (3/4 su bardağı)
- 30 gram mısır nişastası (1,5 yemek kaşığı)
- 30 gram un (1,5 yemek kaşığı)
- 2 adet yumurta (orta boy)
Üç Temel Pastacı Kreması tarifi nasıl yapılır?
- Sütü orta boy bir tencere ya da sos tavasına koyun. İçine şekerin dörtte birini, vanilya tohumlarını ve çubuğunu da koyup karıştırın, kaynama noktasına gelene kadar orta ateşte pişirin.
- Süt kaynarken geniş bir kasede kalan şeker ve yumurta sarılarını şeker eriyene kadar köpürterek çırpın. Ardından nişastayı da ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin.
- Kaynayan sütü yumurtalı karışıma azar azar ekleyip karıştırın, böylelikle sıcaklıkları dengeleyin.
- Karışımı tekrar tencereye alın ve yüksek ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşmayı gördüğünüzde ocağın altını sonuna kadar kısın ve 3 dakika boyunca karıştırmayı bırakmadan pişirin.
- Pişen pastacı kremasını cam bir kaseye aktarın, vanilya çubuğunu çıkarın, üzerine temas edecek şekilde streç filmle kaplayın. Önce oda sıcaklığında 2 saat ardından 3 güne kadar buzdolabında dinlendirin.
- Soğumuş pastacı kremasını kullanmadan önce mikserle çırpıp ve ilk yaptığınız yumuşak haline geri getirip dilediğiniz tatlılarda kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.