Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Üç Temel Pastacı Kreması Tarifi

Üç Temel Pastacı Kreması

Üç Temel Pastacı Kreması Tarifi

Üç Temel Pastacı Kreması tarifi: Üç Temel Pastacı Kreması için gerekli malzemeler nelerdir? Üç Temel Pastacı Kreması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Üç Temel Pastacı Kreması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Yumurta Sarılı Pastacı Kreması İçin:

  • 500 mililitre süt (2,5 su bardağı)
  • 1/4 adet vanilya çubuğu
  • 100 gram toz şeker (3/4 su bardağı)
  • 55 gram mısır nişastası (2 yemek kaşığı)
  • 5 adet yumurta sarısı (orta boy)

Bütün Yumurta ve Nişastalı Pastacı Kreması İçin:

  • 500 mililitre süt (2,5 su bardağı)
  • 1/4 adet vanilya çubuğu
  • 100 gram toz şeker (3/4 su bardağı)
  • 55 gram mısır nişastası (2 yemek kaşığı)
  • 2 adet yumurta (orta boy)

Bütün Yumurta, Nişasta ve Unlu Pastacı Kreması İçin:

  • 500 mililitre süt (2,5 su bardağı)
  • 1/4 adet vanilya çubuğu
  • 100 gram toz şeker (3/4 su bardağı)
  • 30 gram mısır nişastası (1,5 yemek kaşığı)
  • 30 gram un (1,5 yemek kaşığı)
  • 2 adet yumurta (orta boy)

Üç Temel Pastacı Kreması tarifi nasıl yapılır?

  • Sütü orta boy bir tencere ya da sos tavasına koyun. İçine şekerin dörtte birini, vanilya tohumlarını ve çubuğunu da koyup karıştırın, kaynama noktasına gelene kadar orta ateşte pişirin.
  • Süt kaynarken geniş bir kasede kalan şeker ve yumurta sarılarını şeker eriyene kadar köpürterek çırpın. Ardından nişastayı da ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin.
  • Kaynayan sütü yumurtalı karışıma azar azar ekleyip karıştırın, böylelikle sıcaklıkları dengeleyin.
  • Karışımı tekrar tencereye alın ve yüksek ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşmayı gördüğünüzde ocağın altını sonuna kadar kısın ve 3 dakika boyunca karıştırmayı bırakmadan pişirin.
  • Pişen pastacı kremasını cam bir kaseye aktarın, vanilya çubuğunu çıkarın, üzerine temas edecek şekilde streç filmle kaplayın. Önce oda sıcaklığında 2 saat ardından 3 güne kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Soğumuş pastacı kremasını kullanmadan önce mikserle çırpıp ve ilk yaptığınız yumuşak haline geri getirip dilediğiniz tatlılarda kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025