Üç Renkli ve Haşhaşlı Muhallebi Tarifi
Üç Renkli ve Haşhaşlı Muhallebi tarifi: Üç Renkli ve Haşhaşlı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Üç Renkli ve Haşhaşlı Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Üç Renkli ve Haşhaşlı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebisi İçin:
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası (muhallebi için)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet sıvı krema
- 2 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta (sos için)
- 1 paket vanilin
Üç Renkli ve Haşhaşlı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencereye süt, toz şeker, yumurta sarısı, un, nişasta ve kremayı alıp kısık ateşte koyulaşana kadar karıştıralım.
- Koyulaşan muhallebiyi ocaktan alıp ikiye ayıralım. Birine kakao diğerine haşhaş ekleyip karıştıralım.
- Ayrı bir tencerede sos hazırlayacağız. Bunun için tencereye portakal suyu, nişasta ve vanilin ekleyip hafif koyulaşana kadar karıştıralım.
- Bardakların 1/3'ini kakaolu muhallebi ile dolduralım. Üzerine haşhaşlı muhallebi, onun üzerine de portakal sosu. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirelim. Afiyet olsun.