Üç Renkli Tatlı Tarifi
Üç Renkli Tatlı tarifi: Üç Renkli Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Üç Renkli Tatlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Üç Renkli Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Portakal suyu için:
- 2 su bardağı portakal suyu
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 2/3 çay bardağı şeker
Sade kısmı için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta (sütle karıştırılıp koyulacak)
- 1 çay bardağı şeker
- 1/2 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Kakaolu kısmı için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta (sütle karıştırılıp koyulacak)
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı şeker
- 1/2 paket vanilin
Üç Renkli Tatlı tarifi nasıl yapılır?
- Portakal suyu, şeker ve nişasta uygun bir tencerede karıştırılır. Ocağa alınıp fokurdayana kadar pişirilir.
- Kullanacağınız kalıbı su ile ıslatın. Ters çevirip su kalmadığından emin olun.
- Portakal jölesini kaba boşaltın ve soğumaya bırakın.
- Orta katmanı hazırlayalım. Tereyağı eritilir. Un eklenip 1-2 dakika karıştırılır.
- Nişastalı süt ve şeker eklenip hızla çırpılarak pişirilir. Fokurdamaya başlayınca kısılır, vanilin ve Hindistan cevizi eklenir.
- Sonra portakal jölesinin üzerine ilave edilir. Buzdolabında soğumaya bırakılır.
- En son katman için aynı şekilde tereyağ eritilir. Un eklenip 1-2 dakika kavrulur.
- Nişastalı süt, kakao ve şeker eklenip hızlıca karıştırılarak pişirilir.
- Fokurdayınca vanilin eklenip karıştırılır. Son olarak kalıba eklenir.
- Buzdolabında 4-5 saat soğuduktan sonra kalıbı servis tabağına çevirin.
- Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Üç Renkli Tatlı tarifinin püf noktası nedir?
Nişastayı topaklanmaması için sütte iyice çözdürün.