Üç Renkli Rulo Krep Tarifi
Üç Renkli Rulo Krep tarifi: Üç Renkli Rulo Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Üç Renkli Rulo Krep nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Üç Renkli Rulo Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Krep hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 adet orta boy haşlanmış pancar
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 tutam tuz-karabiber
Krepleri pişirmek için:
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Arası için:
- 1/4 demet dereotu ( ya da maydanoz)
- 100 gram beyaz peynir
- 100 gram labne peyniri
Üç Renkli Rulo Krep tarifi nasıl yapılır?
- 1 adet orta boy pancarı haşlayın. Pancar iyice haşlandıktan sonra püre haline getirin.
- Krep hamurunu hazırlamak için; yumurta, süt ve ayçiçek yağını derin bir karıştırma kabına alın ve iyice karıştırın.
- Ardından, un, tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştırma işlemini sürdürün.
- Son olarak hazırladığınız krep hamuruna, püre haline getirdiğiniz pancarı ilave edin ve hamur sulu boza kıvamına gelene kadar karıştırma işlemine devam edin.
- Ardından krepleri pişirmek için bir tavayı çok az miktarda ayçiçek yağıyla yağlayın ve krep hamurundan bir kepçe tavaya dökün. Krep hamuru göz göz olmaya başlayınca ters çevirip pişirmeye devam edin. Tüm krep hamuru bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- Krepleri pişirdikten sonra iç harcı için dereotu (ya da isteğe göre maydanozu), labne ve beyaz peyniri bir araya getirin, iyice karıştırarak harcı hazırlayın.
- İç harcı da hazırladıktan sonra, pişirdiğiniz kreplerin içlerine bu harcı doldurun ve rulo şeklinde sarın. Her bir krep için aynı işlemi tekrar edin.
- Son olarak, tek lokmalık parçalar halinde kestiğiniz rulo krepleri servis tabağına alın ve afiyetle tüketin.
Üç Renkli Rulo Krep tarifinin püf noktası nedir?
Krepleri pişirmek için seçeceğiniz tavanın yanmaz - yapışmaz tabanlı bir teflon tava olması, pişirme işleminizi kolaylaştıracaktır. Aynı zamanda krepleri pişirirken ara ara tavayı yeniden kağıt havlu yardımıyla yağlamalısınız.