Üç Renkli İrmik Tatlısı Tarifi
Üç Renkli İrmik Tatlısı tarifi: Üç Renkli İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Üç Renkli İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Üç Renkli İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 140 gram irmik (12 yemek kaşığı)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1/2 çay bardağı süt
- 5 adet havuç (haşlanmış)
- 1 su bardağı toz şeker (havuç peltesi için kullanılacak)
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1/2 çay bardağı su
Süslemek İçin:
- 1 yemek kaşığı dövülmüş fındık
- 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Üç Renkli İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri ekleyin ve orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Koyulaşan irmikli muhallebinin yarısını bir kaseye ayırın ve tencerede kalan diğer yarısının üzerine kakao ve 1/2 çay bardağı sütü ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Havuçları soyup doğradıktan sonra yumuşayana kadar haşlayın ve ezme aleti veya blender ile püre haline getirin.
- Haşlanan ve ezilen havuçların üzerine toz şeker, buğday nişastası ve suyu ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın.
- İrmikli tatlıyı kare veya dikdörtgen bir kalıba almak için öncelikle kalıbı ıslatın.
- Önce kakaolu irmik muhallebisini, daha sonra sade irmikli muhallebiyi, son olarak da havuçlu pelteyi ekleyin ve spatula yardımıyla düzleştirin.
- Üç kat olan irmikli tatlıyı en az 4 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis edin. Dilerseniz üzerine fındık ve toz antep fıstığı serpiştirerek sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.