Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Üç Renkli İrmik Tatlısı Tarifi

Üç Renkli İrmik Tatlısı

Üç Renkli İrmik Tatlısı Tarifi

Üç Renkli İrmik Tatlısı tarifi: Üç Renkli İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Üç Renkli İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Üç Renkli İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 140 gram irmik (12 yemek kaşığı)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 5 adet havuç (haşlanmış)
  • 1 su bardağı toz şeker (havuç peltesi için kullanılacak)
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1/2 çay bardağı su

Süslemek İçin:

  • 1 yemek kaşığı dövülmüş fındık
  • 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı

Üç Renkli İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri ekleyin ve orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
  • Koyulaşan irmikli muhallebinin yarısını bir kaseye ayırın ve tencerede kalan diğer yarısının üzerine kakao ve 1/2 çay bardağı sütü ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Havuçları soyup doğradıktan sonra yumuşayana kadar haşlayın ve ezme aleti veya blender ile püre haline getirin.
  • Haşlanan ve ezilen havuçların üzerine toz şeker, buğday nişastası ve suyu ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın.
  • İrmikli tatlıyı kare veya dikdörtgen bir kalıba almak için öncelikle kalıbı ıslatın.
  • Önce kakaolu irmik muhallebisini, daha sonra sade irmikli muhallebiyi, son olarak da havuçlu pelteyi ekleyin ve spatula yardımıyla düzleştirin.
  • Üç kat olan irmikli tatlıyı en az 4 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis edin. Dilerseniz üzerine fındık ve toz antep fıstığı serpiştirerek sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025