Üç Renkli Börek Tarifi
Üç Renkli Börek tarifi: Üç Renkli Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Üç Renkli Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Üç Renkli Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 dal pırasa
- 2 adet havuç
- 200 gram kıyma
- 1 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet yufka
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber
- 50 gram toz parmesan peyniri
Üç Renkli Börek tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 165 dereceye ayarlayın.
- Tavayı ısıtın ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin. Pırasaları soteleyin. Aynı tavada rendelenmiş havuçları da 1-2 dakika soteleyin. Pırasa ve havuçlara 1-2 tutam tuz ilave etmeyi unutmayın.
- Havuçları tavadan aldıktan sonra kalan yağı ilave edin ve sarımsakları kıymayla beraber lezzetlendirin. Tuz ve karabiberi ilave edin ve soğuması için 5 dakika bekletin.
- Yufkayı 3 eş parça ve bir parçayı da diğerlerinden büyük olacak şekilde porsiyonlayın.
- Pırasa, havuç ve kıymayı rulo şeklinde yayın ve yuvalayın.
- Diğerlerinden büyük olan yufka parçasının içine üç ruloyu dizin ve üçünü saracak şekilde sarın.
- Eşit kalınlıkta olacak şekilde dilimleyin.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürün ve üzerine parmesan peyniri ilave edip pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Üç Renkli Börek tarifinin püf noktası nedir?
Soteleme yapılacağı zaman zeytinyağı ilave edilirken malzemelerin olmadığı tarafa yağı ilave edip, eklenen yağ ısındıktan sonra malzemelerle karıştırmak gerektir. Aksi takdirde malzemeler fazla yağ çekecektir.