Üç Peynirli Pate a Choux Tarifi
Üç Peynirli Pate a Choux tarifi: Üç Peynirli Pate a Choux için gerekli malzemeler nelerdir? Üç Peynirli Pate a Choux nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Üç Peynirli Pate a Choux yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pate a choux hamuru için:
- 85 mililitre su
- 60 gram un
- 40 gram tereyağı
- 4 adet yumurta
- 1/2 çay kaşığı tuz
Peynir dolgusu için:
- 100 gram beyaz peynir
- 100 gram labne
- 50 gram kaşar peyniri
- 2 çay kaşığı çörek otu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Üç Peynirli Pate a Choux tarifi nasıl yapılır?
- Su, tereyağı yağı ve tuzu ocakta kaynatın. Kaynamaya başlayınca unu ilave edin. 2 dakika pişirip soğutun.
- Yumurtaları tek tek ekleyerek iyice yedirin. Bir sıkma torbası veya kaşık yardımıyla tepsiye dizin. 180 derecede 15 dakika pişirin.
- Blender ile peynirli dolgu malzemelerinin hepsini karıştırın. Soğuyan pate a choux'lara bu harçtan doldurun.
- Üzerine maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.