Üç Peynirli Ekmek Tarifi
Üç Peynirli Ekmek tarifi: Üç Peynirli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Üç Peynirli Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Üç Peynirli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yuvarlak köy ekmeği (ya da bir somun ekmek)
- 50 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1/4 demet maydanoz
- 1/2 tatlı kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Peynir karışımı için:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
- 1/2 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
Servisi için:
- 4 dal çok küçük doğranmış frenk soğanı (arzuya göre yeşi
- 1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
Üç Peynirli Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Gevrek kabuklu yuvarlak köy ekmeğini mutfak tezgahı üzerine alın. Ekmeği enine ve boyuna kesin. Bıçağı, ekmeğin taban kısmına tamamen indirmemeye dikkat edin.
- Küçük parçalar halinde doğradığınız sarımsakları arzuya göre çok az miktarda tuz ilavesiyle havanda dövün. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın.
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını geniş bir servis kasesine alın. Zeytinyağı, incecik kıyılmış maydanoz, hardal, sarımsak ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle karıştırın.
- Hazırladığınız yağlı karışımı ekmek dilimlerinin boşluk kısımlarına bolca sürün. Rendelenmiş peynirleri küçük bir kapta karıştırıp ara kısımlara serpiştirin, arzuya göre dilimler halinde ekleyin.
- Hazırladığınız üç peynirli ekmeği, alüminyum folyonun parlak yüzeyi dış kısımda kalacak şekilde sıkıca sarın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Peynirler tamamen eridiğinde folyoyu açıp 5 dakika kadar üzerinin de kızarmasını sağlayın.
- Küçük küçük doğranmış frenk soğanı ve haşhaş tohumları ile süsleyip sıcak olarak bekletmeden servis edin.
Üç Peynirli Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
İri çubuklar halini alan ekmek dilimlerini taban kısmına doğru kesmemeye, tamamen dilimlememeye dikkat edin.