Üç Katmanlı Supangle Tarifi
Üç Katmanlı Supangle tarifi: Üç Katmanlı Supangle için gerekli malzemeler nelerdir? Üç Katmanlı Supangle nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Üç Katmanlı Supangle yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki İçin:
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 80 mililitre süt (kaynama noktasına getirilerek içerisine 1 tatlı kaşığı limon suyu eklenecek)
- 90 gram toz şeker
- 70 gram un
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 55 mililitre kahve (sıcak)
- 26 gram kakao
- 1/2 paket vanilya
Pastacı Kreması İçin:
- 2 adet yumurta sarısı
- 20 gram mısır nişastası
- 65 gram toz şeker
- 240 mililitre süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Çikolatalı Puding İçin:
- 500 mililitre süt
- 1/2 çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1/2 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 50 gram bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı soğuk su
Üç Katmanlı Supangle tarifi nasıl yapılır?
- Kek için yumurta ve şekeri çırpın, zeytinyağı ekleyin. Kahveyi sıcak olarak hazırlayın ve içerisine kakao ekleyerek ayrı bir kasede karıştırarak kek karışımına ekleyin ve karıştırın.
- Un, kabartma tozu, karbonat, vanilya ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin. Sütü ısıtın, içerisine limon suyu ekleyerek 10 dakika bekletin.
- Hazırladığınız bu karışımı da ekleyerek karıştırın ve 19 cm'lik kalıpta önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
- Pastacı kreması için sütü ısıtın ve ayrı bir kapta şeker ve nişastayı güzelce çırpın. Isınan sütten azar azar sürekli karıştırmaya devam ederek yumurtalı karışıma ekleyin.
- Karışım homojen bir hale geldiğinde hepsini tencereye alarak göz göz oluncaya dek karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve vanilya özünü ekleyin.
- Pudingi için süt, kakao, un, şeker ve yumurta sarısını bir tencereye alarak sürekli karıştırarak pişirin.
- Göz göz olduktan sonra altını kapatın ve tereyağı ile çikolata ekleyerek içerisinde erimesini sağlayın. Ara sıra karıştırarak kabuk bağlamadan ılınmasını bekleyin.
- Biraz soğuduktan sonra içerisine buz gibi soğuk su ekleyerek mikserle 5-10 dakika kadar çırpın.
- Keki servis kasesinin dibine yerleştirin. Üzerine beyaz kremanızdan ekleyin, en üste de çikolatalı puding ekleyerek dilerseniz fıstık ile süsleyerek servis edin, afiyet olsun.