Üç Farklı Hatay Mezesi Tarifi
Üç Farklı Hatay Mezesi tarifi: Üç Farklı Hatay Mezesi için gerekli malzemeler nelerdir? Üç Farklı Hatay Mezesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Üç Farklı Hatay Mezesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Zeytin Salatası İçin:
- 1,5 su bardağı kırık yeşil zeytin
- 4 dal taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Babagannuş İçin:
- 2 adet közlenmiş patlıcan
- 2 adet kapya biber (közlenmiş)
- 2 adet yeşil biber (közlenmiş)
- 2 adet domates (közlenmiş)
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Bakla Ezmesi İçin:
- 300 gram kuru bakla (geceden ıslatılmış, haşlanmış)
- 1 kahve fincanı tahin
- 2 yemek kaşığı limonun suyu
- 2 çay kaşığı tuz
- 6 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz kişniş
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 avuç maydanoz (doğranmış)
Üç Farklı Hatay Mezesi tarifi nasıl yapılır?
- Bir kasede kırık yeşil zeytin, doğranmış taze soğan, maydanoz, domates, nar ekşisi ve pul biberi güzelce karıştırın.
- Zeytinyağını da ekledikten sonra servis kasesine aktarın.