Üç Etli Çentik Kebabı Tarifi
Üç Etli Çentik Kebabı tarifi: Üç Etli Çentik Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Üç Etli Çentik Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Üç Etli Çentik Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram dana bonfile
- 400 gram tavuk but eti
Marinasyon karışımı için:
- 10 gram sarımsak
- 40 gram ayçiçek yağı
- 5 gram karabiber
Köfte harcı için:
- 300 gram dana eti
- 100 gram kuzu eti
- 1 adet yumurta
- 50 gram bayat ekmek içi
- 10 gram kimyon
- 50 gram kuru soğan
- 5 gram toz kırmızı biber
- 10 gram sarımsak
Pişirmek için:
- 80 gram tereyağı
- 12 gram pul biber
- 10 gram kekik
- 10 gram tuz
- 5 gram karabiber
Servisi için:
- 100 gram tırnak pide
- 70 gram domates sos
- 100 gram kibrit patates
- 240 gram süzme yoğurt
- 80 gram domates
- 80 gram sivri biber
Üç Etli Çentik Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Dana bonfile ve kemik ve deri kısımları ayıklanmış tavuk butlarını uzun ince parçalar halinde kesin.
- Rendelenmiş sarımsak, ayçiçek yağı ve karabiber karışımında iki saat kadar bekletin.
- Köfteleri hazırlamak için; dana ve kuzu etini kıyma olarak makinede çektirin. Bayat ekmek içi, yumurta, kimyon, rendelenmiş kuru soğan, sarımsak ve toz kırmızı biber kattığınız köfte harcını kıvam alana kadar yoğurun.
- Uzun ince şekillerde hazırladığınız köfteleri, kısa bir süre buzdolabında bekletin. Marinasyon karışımında beklettiğiniz bonfile ve tavuk but etlerini buzdolabından çıkartın.
- Tavuk but eti, dana bonfile parçaları ve buzdolabında kısa bir süre beklettiğiniz köfteleri, ızgarada kısa sürede pişirin.
- Servisinde kullanacağınız tırnak pideleri küçük parçalar halinde kestikten sonra ısıtın. Süzme yoğurdu çırpın. Sivri biber ve domates dilimlerini ızgarada pişirin. Kibrit patateslerin derin yağda kızartın.
- Tereyağını küçük bir tavada eritin. Pul biber, kekik, tuz ve karabiber kattığınız tereyağını üç ayrı tavaya paylaştırın.
- Tabaklama işlemi öncesinde; ızgarada pişen dana bonfile, tavuk but eti parçaları ve ızgara köfteleri ayrı ayrı tavalarda, baharatlı tereyağında, yüksek ateşte soteleyin.
- Servis tabaklarına sırasıyla; tırnak pide parçaları, üç farklı et, kibrit patates, ızgara domates, biber ve süzme yoğurt alıp sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Üç Etli Çentik Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Lezzet ve tatların birbirine karışmaması için köfte, bonfile ve tavuk but etlerini ızgarada pişirdikten sonra baharatlı tereyağında ayrı tavalarda soteleyin.
Üç Etli Çentik Kebabı tarifi için servis önerisi
Sıcak olarak bekletmeden servis edin, yoğurdu son olarak eklemeye dikkat edin.