Üç Çeşit Meze Tarifi
Üç Çeşit Meze tarifi: Üç Çeşit Meze için gerekli malzemeler nelerdir? Üç Çeşit Meze nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Üç Çeşit Meze yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Acılı Ezme İçin:
- 3 adet  domates (soyulmuş, doğranmış)
- 2 adet  sivri biber (ince küp kesilmiş)
- 1 adet  kuru soğan (ince küp kesilmiş)
- 1/2 çay bardağı  maydanoz (doğranmış)
- 2 diş  sarımsak (ezilmiş)
- 3 yemek kaşığı  acı biber salçası
- 1/2 çay bardağı  sıvı yağ
- 1 çay kaşığı  pul biber
- 1 çay kaşığı  tuz
- 1 çay kaşığı  karabiber
- 2 yemek kaşığı  nar ekşisi (arzuya göre)
Girit Ezme İçin:
- 150 gram  beyaz peynir
- 3 yemek kaşığı  lor peyniri
- 3 yemek kaşığı  antep fıstığı
- 3 yemek kaşığı  file badem
- 3 yemek kaşığı  ceviz içi
- 3 yemek kaşığı  dereotu
- 1 diş  sarımsak
- 5 yemek kaşığı  zeytinyağı
Köpoğlu İçin:
- 3 adet  kemer patlıcan (pijamalı soyulmuş, iri küler halinde kesilmiş)
- 4 adet  biber ( 2 parmak kalınlığında kesilmiş)
- 2 adet  sarımsak (1 adeti sos için)
- 5 yemek kaşığı  yoğurt (çırpılmış)
- 2 adet  domates (rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı  şeker
- 0,5 litre  sıvı yağ (kızartmak için, 1 yemek kaşığı sos için)
- 1/2 çay kaşığı  tuz (azaltıp arttırılabilir) (yoğurt için)
Üç Çeşit Meze tarifi nasıl yapılır?
- Bir kapta doğradığınız domates, biber, soğan ve maydanozları karıştırın.
- Üzerine acı biber salçası, sarımsak, pul biber, tuz, karabiber ve sıvı yağı ekledikten sonra iyice karıştırın.
- Tatların birbirine geçebilmesi için buzdolabında servis süresine kadar bekletebilirsiniz.
- Servis esnasında dilerseniz nar ekşisi ile servis edebilirsiniz.