Üç Çeşit Meze Tarifi
Üç Çeşit Meze tarifi: Üç Çeşit Meze için gerekli malzemeler nelerdir? Üç Çeşit Meze nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Üç Çeşit Meze yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Acılı Ezme İçin:
- 3 adet domates (soyulmuş, doğranmış)
- 2 adet sivri biber (ince küp kesilmiş)
- 1 adet kuru soğan (ince küp kesilmiş)
- 1/2 çay bardağı maydanoz (doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 3 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi (arzuya göre)
Girit Ezme İçin:
- 150 gram beyaz peynir
- 3 yemek kaşığı lor peyniri
- 3 yemek kaşığı antep fıstığı
- 3 yemek kaşığı file badem
- 3 yemek kaşığı ceviz içi
- 3 yemek kaşığı dereotu
- 1 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Köpoğlu İçin:
- 3 adet kemer patlıcan (pijamalı soyulmuş, iri küler halinde kesilmiş)
- 4 adet biber ( 2 parmak kalınlığında kesilmiş)
- 2 adet sarımsak (1 adeti sos için)
- 5 yemek kaşığı yoğurt (çırpılmış)
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 0,5 litre sıvı yağ (kızartmak için, 1 yemek kaşığı sos için)
- 1/2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir) (yoğurt için)
Üç Çeşit Meze tarifi nasıl yapılır?
- Bir kapta doğradığınız domates, biber, soğan ve maydanozları karıştırın.
- Üzerine acı biber salçası, sarımsak, pul biber, tuz, karabiber ve sıvı yağı ekledikten sonra iyice karıştırın.
- Tatların birbirine geçebilmesi için buzdolabında servis süresine kadar bekletebilirsiniz.
- Servis esnasında dilerseniz nar ekşisi ile servis edebilirsiniz.