Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Üç Çeşit Meze Tarifi

Üç Çeşit Meze

Üç Çeşit Meze Tarifi

Üç Çeşit Meze tarifi: Üç Çeşit Meze için gerekli malzemeler nelerdir? Üç Çeşit Meze nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Üç Çeşit Meze yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Acılı Ezme İçin:

  • 3 adet domates (soyulmuş, doğranmış)
  • 2 adet sivri biber (ince küp kesilmiş)
  • 1 adet kuru soğan (ince küp kesilmiş)
  • 1/2 çay bardağı maydanoz (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 3 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi (arzuya göre)

Girit Ezme İçin:

  • 150 gram beyaz peynir
  • 3 yemek kaşığı lor peyniri
  • 3 yemek kaşığı antep fıstığı
  • 3 yemek kaşığı file badem
  • 3 yemek kaşığı ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

Köpoğlu İçin:

  • 3 adet kemer patlıcan (pijamalı soyulmuş, iri küler halinde kesilmiş)
  • 4 adet biber ( 2 parmak kalınlığında kesilmiş)
  • 2 adet sarımsak (1 adeti sos için)
  • 5 yemek kaşığı yoğurt (çırpılmış)
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 0,5 litre sıvı yağ (kızartmak için, 1 yemek kaşığı sos için)
  • 1/2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir) (yoğurt için)

Üç Çeşit Meze tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kapta doğradığınız domates, biber, soğan ve maydanozları karıştırın.
  • Üzerine acı biber salçası, sarımsak, pul biber, tuz, karabiber ve sıvı yağı ekledikten sonra iyice karıştırın.
  • Tatların birbirine geçebilmesi için buzdolabında servis süresine kadar bekletebilirsiniz.
  • Servis esnasında dilerseniz nar ekşisi ile servis edebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025