Üç Çeşit Mantar Tarifi
Üç Çeşit Mantar tarifi: Üç Çeşit Mantar için gerekli malzemeler nelerdir? Üç Çeşit Mantar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Üç Çeşit Mantar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çıtır mantar için:
- 400 gram shiitake mantarı (ya da istiridye mantarı)
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı un
- 1 su bardağı ekmek kırıntısı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Mantar pilaki için:
- 400 gram kültür mantarı
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet orta boy patates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 adet defne yaprağı
- 1/2 çay bardağı su
- 1/4 demet maydanoz
- 1/2 adet limon
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Mantar salatası için:
- 400 gram kestane mantarı
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 demet roka
- 1 adet havuç
- 1 adet salatalık
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Sosu için:
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 adet limon suyu
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Üç Çeşit Mantar tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları derin bir kasede çırpın. Ayrı ayrı una, ekmek kırıntılarına ve yumurtaya tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
- Mantarları önce una sonra yumurtaya ve son olarak ekmek kırıntısına bulayıp orta sıcaklıktaki yağda önlü arkalı kızartın.
- Mantarları hardal ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.