Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Üç Çeşit Mantar Tarifi

Üç Çeşit Mantar

Üç Çeşit Mantar Tarifi

Üç Çeşit Mantar tarifi: Üç Çeşit Mantar için gerekli malzemeler nelerdir? Üç Çeşit Mantar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Üç Çeşit Mantar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Çıtır mantar için:

  • 400 gram shiitake mantarı (ya da istiridye mantarı)
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 su bardağı ekmek kırıntısı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Mantar pilaki için:

  • 400 gram kültür mantarı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/2 adet limon
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Mantar salatası için:

  • 400 gram kestane mantarı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 demet roka
  • 1 adet havuç
  • 1 adet salatalık
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek

Sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 adet limon suyu
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Üç Çeşit Mantar tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaları derin bir kasede çırpın. Ayrı ayrı una, ekmek kırıntılarına ve yumurtaya tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
  • Mantarları önce una sonra yumurtaya ve son olarak ekmek kırıntısına bulayıp orta sıcaklıktaki yağda önlü arkalı kızartın.
  • Mantarları hardal ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025