Üç Çeşit Krep Tarifi
Üç Çeşit Krep tarifi: Üç Çeşit Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Üç Çeşit Krep nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 adet
Üç Çeşit Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Krep Harcı İçin:
- 2 adet yumurta
- 1 kahve fincanı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
Pastacı Kreması İçin:
- 3 yemek kaşığı margarin
- 1 çay bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı krema
- 1 paket vanilin
İç Malzemeleri İçin:
- 1 yemek kaşığı damla çikolata
- 4 adet çilek
- 1 adet kivi
- 1 yemek kaşığı bal
- 1/2 adet muz
- 1 yemek kaşığı bisküvi (parçalanmış)
- 2 yemek kaşığı toz fındık
- 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
- 2 yemek kaşığı toz ceviz içi
Üç Çeşit Krep tarifi nasıl yapılır?
- Önce krebi hazırlayalım. Geniş bir kasede yumurta ve toz şekeri, şeker eriyene kadar çırpın.
- Üzerine süt, un, vanilin, kabartma tozu ve tuzu da ekledikten sonra tekrar çırpın.
- Isıtılmış bir krep tavasında yaklaşık 1 kepçe dökerek krepleri pişirin.
- Kreması için ayrı bir sos tavasında, margarini eritin ve un ile birlikte, un kokusu çıkana kadar kavurun. Unu çok koyu olacak şekilde değil, sadece kokusu çıkacak kadar kavurmanız önemli.
- Ayrı bir yerde süt ile şekeri, şeker eriyene kadar ısıtın.
- Şekerli sütü unun olduğu sos tavasının içerisine sürekli karıştırarak dökün.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar bu karışımı pişirin. Ocaktan almadan önce vanilin ve kremayı da ekleyin ve ocaktan alıp, soğuduktan sonra sıkma poşetine aktarın.
- Meyveleri dilediğiniz gibi dilimleyin.
- Kreplerin üzerine sıkma poşetindeki kremadan sıkın ve dilediğiniz şekilde malzemeleri yerleştirin. Çeşitlendirmek için fındık, antep fıstığı ve cevizi ayrı ayrı kreplerde kullanın.
- Güzelce hazırlanan kreplerin dışarıya taşan kremalarını sıyırın ve toz yemişlere bulayın, sevdiklerinizle tadını çıkararak afiyetle tüketin.