Tuzlu Turta Tarifi
Tuzlu Turta tarifi: Tuzlu Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Tuzlu Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Tuzlu Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı çörek otu
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2-2,5 su bardağı un (az gelirse ekleyelim)
Tuzlu Turta tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç bütün malzemeyi karıştıralım.
- Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp kalıba pay edelim. (12'li veya 24'lü turta kalıbı kullanabilirsiniz. Kalıba göre bezeleri ayarlayalım)
- Pay edilen hamuru kalıba elimizle yayalım. Kalıbı yağlamaya gerek yok çok kolay çıkıyor.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tuzlu Turta tarifinin püf noktası nedir?
Eşitsizlik olmaması için çatalla delmeyi unutmayalım. Kabartma tozu kullanmıyoruz! İç dolgusunu servis edeceğimizde koyalım ki yumuşama olmasın.