Tuzlu Pasta Tarifi
Tuzlu Pasta tarifi: Tuzlu Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Tuzlu Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
50 adet
Tuzlu Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında) (veya margarin)
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı mahlep
- 1,5-2 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı su
- 1 çay kaşığı susam
Tuzlu Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı, sıvı yağ, sirke, tuz ve mahlebi geniş bir kaba alarak yumuşayıncaya dek çatalla veya spatulayla bastırarak karıştırın.
- Ardından kontrollü olarak unu ekleyin. 1,5 su bardağı ekleyip yoğurduktan sonra hala elinize yapışan bir hamursa, azar azar yarım bardak daha ekleyin. Mümkün olabildiğince elinizle temas
- Elinize yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra streç filmle sarın ve en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Buzdolabından çıkardıktan sonra hamuru iki parçaya bölün. İki yağlı kağıt arasına koyarak önce bir parça hamuru merdane yardımıyla açın. Kenarlarından bıçakla keserek kare veya dikdörtgen şeklini verin.
- Ardından şekilli bir kesme aletiyle veya bıçakla kare oluşacak biçimde uzun şeritler halinde hamuru kesin. Dilerseniz kurabiye kalıbı kullanarak farklı şekillerde de kesebilirsiniz.
- Kare şeklinde kesmiş olduğunuz kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta, pekmez ve suyu karıştırarak fırçayla üzerlerine sürün. Ardından susamı serpiştirin. Isıtılmış 180 derece fırında 15-17 dakika kadar pişirin ve ardından servis edin.
Tuzlu Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Kullandığınız malzemelerin oda ısısında olmasına özen gösterin. Unu kontrollü olarak, azar azar ekleyin. Ele yapışmayan ve pürüzsüz kıvamda bir hamur elde etmelisiniz. Tereyağı ve margarinli hamurlar yoğurma işleminden sonra mutlaka dinlendirilmeli ve ardından şekil verilmelidir.