Tuzlu Minik Kurabiyeler Tarifi
Tuzlu Minik Kurabiyeler tarifi: Tuzlu Minik Kurabiyeler için gerekli malzemeler nelerdir? Tuzlu Minik Kurabiyeler nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Tuzlu Minik Kurabiyeler yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı şeker
- 2 tepeleme tatlı kaşığı tuz
- 1 paket margarin veya tuzsuz tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 2 adet yumurta
- 350 gram un
Tuzlu Minik Kurabiyeler tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ ve yumurtaları (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın) geniş bir yoğurma kasesine alarak yoğurun.
- Daha sonra karışımın içine susam ve çörek otu hariç tüm malzemeleri ekleyip tekrardan malzemeler iyice karışana kadar yoğurun.
- Elde ettiğiniz hamuru şekil vermek üzere un serpilmiş bir yüzeyin üstünde açın ve kurabiye kalıpları yardımı ile şekillendirin. Yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Kontrollü olarak pişirdikten ve üzeri hafif kızardıktan sonra fırından alın. Afiyet olsun.
Tuzlu Minik Kurabiyeler tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru yarım cm kalınlığında açın ve o şekilde şekillendirin. Ayrıca hamur biraz dağılgan olduğu için şekil verirken unu fazla kullanmanızı öneririm. Dilerseniz elinizle de şekil verebilirsiniz.