Tuzlu Mini Kavanoz Kurabiyesi Tarifi
Tuzlu Mini Kavanoz Kurabiyesi tarifi: Tuzlu Mini Kavanoz Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Tuzlu Mini Kavanoz Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 küçük kavanoz
Tuzlu Mini Kavanoz Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su (oda ısısında)
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 tatlı kaşığı çörek otu
Tuzlu Mini Kavanoz Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri derince bir kaba alın ve güzelce karıştırın.
- Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Hamurdan minik toplar kopararak elinizle yuvarlayın. Fırın tepsinize dizin ve üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 15- 20 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra servis edebilir, kavanozlarınızın içinde ağzı sıkıca kapalı bir şekilde ve güneş almayan bir yerde saklayabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.
Tuzlu Mini Kavanoz Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?
Hamurun içerisine sirke ilave etmek uzun süre bayatlamadan taze kalmasını sağlıyor. Bu nedenle mutlaka elma veya üzüm sirkesi eklemenizi öneririz. İçerisine sıvı yağ yerine zeytinyağı ya da eritilmiş tereyağı da koyabilirsiniz. Kurabiyelerinizi kavanozların ağzı sıkıca kapalı bir şekilde güneş almayan bir yerde muhafaza etmenizi öneririz. Bu şekilde en az 15 gün boyunca tazeliklerini koruyacaklardır.