Tuzlu Mahlepli Sable Tarifi
Tuzlu Mahlepli Sable tarifi: Tuzlu Mahlepli Sable için gerekli malzemeler nelerdir? Tuzlu Mahlepli Sable nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tuzlu Mahlepli Sable yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gr. oda sıcaklığında tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı parmesan peyniri (ya da eski kaşar)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tutam toz şeker
- 3,5 - 4 su bardağı un
- 10 dal maydanoz, dereotu, nane
Tuzlu Mahlepli Sable tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı,sıvıyağ,peynir,sirke,mahlep,karabiber,kekik,şeker ve unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru yuvarlayıp streçe sarıp 1 saat dolapta bekletelim. Tezgaha yağlı kağıt serelim ve üzerine hamuru koyup hamurun üzerine bir kat daha yağlı kağıt koyalım ve elimiz ile bastırıp hafif dokunuşlar ile merdane ile açalım.
- Dilediğiniz kalıp ile kesip üzerine maydanoz ların tek yaprakları, dereotunun tane yaprakları , nane tek yaprakları ile dilediğiniz şekilde süsleyin.
- Süslediğiniz yeşillikler tam yapışması için yağlı kağıdı tekrar üzerine koyun ve hafifçe elinizi üzerinde dolaştırın ki yapışsın. Önceden ısıttığımız 160 derecede 15-20 dakika pişirin. Ardından çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!
Tuzlu Mahlepli Sable tarifinin püf noktası nedir?
Eski kaşar Permesan ile aynı tadı sağlıyor ..Eski kaşar kullanacaksanız tuz eklemeyin derim :)