Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tuzlu Lokma Tarifi

Tuzlu Lokma

Tuzlu Lokma Tarifi

Tuzlu Lokma tarifi: Tuzlu Lokma için gerekli malzemeler nelerdir? Tuzlu Lokma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tuzlu Lokma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 kilogram un
  • 1-2 su bardağı ayçiçek yağı

Tuzlu Lokma tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık su, süt ve maya çırpılır. Üzerine diğer malzemeler eklenerek cıvık bir hamur yoğrulur. 1,5 saat mayalandırılır.
  • Bir kaseye ayçiçek yağı koyun, hamuru avucunuzda sıkın. Çay kaşığını yağa batırıp hamuru alın, kızgın yağda kızartın.

Tuzlu Lokma tarifinin püf noktası nedir?

Yağınız orta ateşte kızgın hale getirin. Hamurunuzun cıvık olması gerekiyor. Çay kaşığınızı mutlaka her seferinde yağa batırıp öyle hamurdan koparın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025