Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tuzlu Kuru Pasta Tarifi

Tuzlu Kuru Pasta

Tuzlu Kuru Pasta Tarifi

Tuzlu Kuru Pasta tarifi: Tuzlu Kuru Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Tuzlu Kuru Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tuzlu Kuru Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 250 gram tereyağı (veya 1 paket margarin)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 3 damla limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (aldığı kadar)

Üzeri için:

  • 1 adet yumurt sarısı
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu

Tuzlu Kuru Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, ılık su, tuz ve şekeri koyup, karıştırıyoruz.
  • Unu, kabartma tozunu ve mahlebi ekleyip, iyice yoğuruyoruz. Orta sertlikte elimize yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru ister merdane ile açıp, kalıplarla şekil vererek, ister küçük parçalar koparıp, elimizle şekil vererek, yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpiyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Tuzlu Kuru Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Unu eklerken kontrollü bir şekilde ekliyoruz. Hamur ne çok yumuşak ne de çok sert olmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025