Tuzlu Kurabiye Tarifi
Tuzlu Kurabiye tarifi: Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 3 yemek kaşığı susam
Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Bir yoğurma kabına tereyağı ile sıvı yağı koyun ve karıştırın sonra un haricindeki tüm malzemeleri yani yumurtaların akını, tuz, mahlep, toz şeker, kabartma tozu ve sirkeyi yoğurma kabına alın.
- Tüm malzemeleri elinizle iyice yoğurun. Elekten geçirdiğiniz unu da bir elinizle malzemeleri yoğururken kontrollü bir şekilde azar azar dökün. Unu dökerken yoğurmaya devam ediniz.
- Hamurunuz çok yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvam alana dek yoğurmaya devam edin. Hazır olan hamurumuzu 30 dakika buzdolabında bekletiniz.
- Buzdolabından çıkardığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp değişik şekiller verin. Fırın tepsisine sıralayın, yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
- 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar 20 dakika kadar pişirin ve fırından alıp soğumaya bırakın. Afiyet olsun.
Tuzlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
İçine koyulacak malzemelerin hepsi oda sıcaklığında olmalıdır. Unun mutlaka elenmesi gerekir. Mutlaka buzdolabında bekletilmeli.
Tuzlu Kurabiye tarifi için servis önerisi
Güzel demlenmiş bir çay ile servis edebilirsiniz. :)