Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tuzlu Kurabiye Tarifi

Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tarifi

Tuzlu Kurabiye tarifi: Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kase susam

Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtanın beyazını ve sarısını ayırıyoruz. Beyaz kısmı simitlerin üzerine sürülmek üzere kenara ayrıldıktan sonra sarısını geniş bir kaba alıyoruz.
  • Yumurtanın beyazı ve susam hariç tüm malzemeleri kabın içerisinde karıştırıyoruz. Unu hamurunuza kontrollü ekleyin. Hamur ele yapışmayan, yumuşak bir hale geldiğinde un eklemeyi bırakın.
  • Hamurdan küçük parçalar alarak yuvarlayın, önce yumurta beyazına ardından susama batırarak tepsiye dizin.
  • Tüm hamur bittiğinde parmak yardımı ile hamurların ortasına delik açalım simit şekli verelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Tuzlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Tuzlu simitlerimizin üzerinin kızarmaması gerekiyor bu sebeple simitler pişerken sık sık kontrol ederek hamurun beyaz ve içinin pişmiş olmasını sağlamamız gerekmektedir. Simitlerin piştikten sonra sıcakken dağılıp ovulması normal bu sizi yanıltmasın soğuyan simitler kıvamını alarak size harika bir lezzet şöleni yaşatacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025