Tuzlu Kurabiye Tarifi
Tuzlu Kurabiye tarifi: Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
45 adet
Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram margarin (veya oda sıcaklığında tereyağı)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Margarin, sıvı yağ, sirke ve şekeri geniş bir kase içerisine alarak magarin hafifçe yumuşayana dek karıştırın.
- Üzerine kontrollü olarak unu ekleyin, tuzunu da ekleyip yoğurun. Elinize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
- Hamurunuz iyice toparlandıktan sonra üzerini streç filmle kapatıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Buzdolabından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin ve ardından ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak ince rulolar yapın. Resimde görüldüğü gibi önce ters U harfi şeklini verin ardından kıvırarak düğüm yapın.
- Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dikkatlice alın.
- Yumurta sarısı, pekmez ve suyu bir kasede karıştırıp fırçayla üzerlerine sürün. Ardından susam ve çörek otu serpiştirin.
- Isıtmış olduğunuz 180 derece fırında 15-17 dakika kadar üzerleri kızarıncaya dek pişirin ve ardından servis edin. Afiyet olsun!