Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tuzlu Kurabiye Tarifi

Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tarifi

Tuzlu Kurabiye tarifi: Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram margarin (veya oda sıcaklığında tereyağı)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Margarin, sıvı yağ, sirke ve şekeri geniş bir kase içerisine alarak magarin hafifçe yumuşayana dek karıştırın.
  • Üzerine kontrollü olarak unu ekleyin, tuzunu da ekleyip yoğurun. Elinize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
  • Hamurunuz iyice toparlandıktan sonra üzerini streç filmle kapatıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Buzdolabından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin ve ardından ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak ince rulolar yapın. Resimde görüldüğü gibi önce ters U harfi şeklini verin ardından kıvırarak düğüm yapın.
  • Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dikkatlice alın.
  • Yumurta sarısı, pekmez ve suyu bir kasede karıştırıp fırçayla üzerlerine sürün. Ardından susam ve çörek otu serpiştirin.
  • Isıtmış olduğunuz 180 derece fırında 15-17 dakika kadar üzerleri kızarıncaya dek pişirin ve ardından servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025