Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tuzlu Kıyır Kurabiye Tarifi

Tuzlu Kıyır Kurabiye

Tuzlu Kıyır Kurabiye Tarifi

Tuzlu Kıyır Kurabiye tarifi: Tuzlu Kıyır Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tuzlu Kıyır Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tuzlu Kıyır Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kurabiye için:

  • 250 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (aldığı kadar)

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 küçük boy kase susam

Tuzlu Kıyır Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı, sıvı yağı, sirke, yumurta akı, pudra şekeri, tuz ve kabartma tozunu karıştırma kabımızın içerisine alarak karıştırıyoruz.
  • Daha sonra kontrollü bir şekilde unumuzu ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzu tezgahımızın üzerine alıyoruz. Merdane yardımıyla orta kalınlıkta açıyoruz.
  • Dilediğiniz kurabiye kalıbıyla hamurunuza şekil verebilirsiniz (ben yıldız kullandım).
  • Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz, ben yumurta sarısının içerisine çok az sıvı yağ ekledim.
  • Yumurta sarısını sürdükten sonra arzuya göre susam veya çörek otu ekleyebilirsiniz.
  • Kurabiyelerimizi 180 dereceye ayarlamış olduğumuz fırınımıza koyuyoruz. Üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  • Kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025