Tuzlu Kıyır Kurabiye Tarifi
Tuzlu Kıyır Kurabiye tarifi: Tuzlu Kıyır Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tuzlu Kıyır Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Tuzlu Kıyır Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiye için:
- 250 gram tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un (aldığı kadar)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 küçük boy kase susam
Tuzlu Kıyır Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı, sıvı yağı, sirke, yumurta akı, pudra şekeri, tuz ve kabartma tozunu karıştırma kabımızın içerisine alarak karıştırıyoruz.
- Daha sonra kontrollü bir şekilde unumuzu ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu tezgahımızın üzerine alıyoruz. Merdane yardımıyla orta kalınlıkta açıyoruz.
- Dilediğiniz kurabiye kalıbıyla hamurunuza şekil verebilirsiniz (ben yıldız kullandım).
- Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz, ben yumurta sarısının içerisine çok az sıvı yağ ekledim.
- Yumurta sarısını sürdükten sonra arzuya göre susam veya çörek otu ekleyebilirsiniz.
- Kurabiyelerimizi 180 dereceye ayarlamış olduğumuz fırınımıza koyuyoruz. Üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun.