Tuzlu Kıyır Kurabiye Tarifi
Tuzlu Kıyır Kurabiye tarifi: Tuzlu Kıyır Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tuzlu Kıyır Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Tuzlu Kıyır Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 250 gram margarin (tereyağı kullanacaksanız 200 gram yeterli olacaktır)
- 1 su bardağı (2 parmak eksik) sıvı yağ
- 2 adet yumurta (sarıları üzerine olacak)
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un (aldığı kadar) (yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz)
Üzeri için;
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Tuzlu Kıyır Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içine margarini alıyoruz. Üzerine sıvı yağını döküyoruz.
- Ayırdığımız yumurta aklarını ekliyoruz.
- Yarım su bardağı pudra şekerini döküyoruz.
- Son olarak 2 çay kaşığı tuzu ekleyip bu malzemeleri güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra 1 paket kabartma tozunu ilave ediyoruz.
- Aldığı kadar unu da ekliyoruz.
- Ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Unumuzu ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Daha sonra tezgaha biraz un serpip hazırladığımız hamuru oklava veya merdane yardımı ile açıyoruz.
- Varsa hamur kalıplarımız ile veya elimizle minik toplar yaparak hamurumuza şekil veriyoruz.
- Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip üzerine hazırladığımız karışımı fırça yardımı ile sürüyoruz. (yağlı kağıdınız yoksa benim gibi un da serpebilirsiniz)
- Üzerine çörek otu ve susam serpiyoruz.
- Önceden ısıttığımız 175 derece fırında kurabiyelerimizi pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Tuzlu Kıyır Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Üzerine sürdüğümüz karışımda pekmezde olduğundan kızarma işlemi çabuk gerçekleşecektir.