Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tuzlu Kıyır Kurabiye Tarifi

Tuzlu Kıyır Kurabiye

Tuzlu Kıyır Kurabiye Tarifi

Tuzlu Kıyır Kurabiye tarifi: Tuzlu Kıyır Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tuzlu Kıyır Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tuzlu Kıyır Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram margarin
  • 1 adet yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Tuzlu Kıyır Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştıralım.
  • Daha sonra kontrollü bir şekilde unu ve hamur kabartma tozunu ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp dilediğimiz gibi şekil verelim.
  • İsterseniz merdane ile hamuru açıp, kurabiye kalıpları ile de şekillendirebilirsiniz.
  • Üzerine yumurtanın sarısını sürelim ve çörek otu/susamla süsleyelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Tuzlu Kıyır Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025