Tuzlu Kıyır Kurabiye Tarifi
Tuzlu Kıyır Kurabiye tarifi: Tuzlu Kıyır Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tuzlu Kıyır Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Tuzlu Kıyır Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram margarin
- 1 adet yumurta akı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
Tuzlu Kıyır Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştıralım.
- Daha sonra kontrollü bir şekilde unu ve hamur kabartma tozunu ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp dilediğimiz gibi şekil verelim.
- İsterseniz merdane ile hamuru açıp, kurabiye kalıpları ile de şekillendirebilirsiniz.
- Üzerine yumurtanın sarısını sürelim ve çörek otu/susamla süsleyelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Tuzlu Kıyır Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.