Tuzlu Kek Tarifi
Tuzlu Kek tarifi: Tuzlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Tuzlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Tuzlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 dilim süzme peynir
- 1 demet dereotu
- 1 büyük su bardağı tam buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
Tuzlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve yoğurdu iyice çırpıyoruz, ardından zeytinyağını da ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- Oluşan karışımın içerisine ince kıydığımız dereotunu ve minik dilimlediğimiz peyniri de ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Sıra geldi son hamleye, un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra kek kıvamındaki malzememiz hazır.
- Yağlı kağıt serdiğimiz kek kalıbımıza döküyoruz. Daha önce ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırınımızda 20 dakika kadar pişiriyoruz.
- Ve efsane kekimiz hazır. Afiyetler olsun!
Tuzlu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Fırından fırına farklılık gösterebilir o nedenle 20 dakika sonrasında kürdan ile kekimizin içinin ıslak kalmadığına dikkat edelim.