Tuzlu Karamel Sos Tarifi
Tuzlu Karamel Sos tarifi: Tuzlu Karamel Sos için gerekli malzemeler nelerdir? Tuzlu Karamel Sos nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kavanoz
Tuzlu Karamel Sos yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 225 gram toz şeker (1 + 1/3) su bardağı
- 125 gram tereyağı (soğuk ve küp küp kesilmiş)
- 1 paket krema
- 1 çay kaşığı deniz tuzu
Tuzlu Karamel Sos tarifi nasıl yapılır?
- Ocağın altını kısık ateşte açın.
- Orta boy bir, kalın tabanlı bir sos tenceresini ocağın üzerine alın. İçerisine toz şekeri ilave edin.
- Tahta kaşık ya da spatula yardımıyla yapışmamasına ve yanmamasına özen göstererek, karıştıra karıştıra şekerin erimesini sağlayın.
- Şeker eridiğinde ve amber rengi aldığında tereyağını ilave edin ve çok hızlı bir biçimde yedirin. Bu aşamada köpürmeler olmaya başlayacak.
- Köpürmeler yaşadığınızda ve kıvam koyulaşmaya başladığında kremayı azar azar aktarmaya başlayın.
- Tüm kremayı karıştırdığınızda ve sos homojen bir hal aldığında ocaktan alın ve içerisine tuzu ilave edin.
- Güzelce karıştırdıktan sonra bir kavanozun içerisine aktarın ve ağzı kapalı bir biçimde buzdolabında muhafaza edin.
Tuzlu Karamel Sos tarifinin püf noktası nedir?
Kremanın oda sıcaklığında olması sosunuzun kıvamının tam oturması açısından yararlı olacaktır. Kremayı soğuk kullanmak kıvamının kesilmesine neden olabilir. Kremayı ilave ettikten sonra çok fazla ocağın üzerinde tutmamaya gayret gösterin. Çünkü ocaktan aldıktan sonra sosunuzun kıvamı giderek koyulaşacaktır. Sosunuzu ağzı sıkıca kapalı bir biçimde, ıslak kaşık vs değdirmeden 2 hafta kadar saklayabilirsiniz. Eğer deniz tuzunun yoksa normal sofra tuzu kullanarak da tarifimizi deneyebilirsiniz.