Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tuzlu Çatal Tarifi

Tuzlu Çatal

Tuzlu Çatal Tarifi

Tuzlu Çatal tarifi: Tuzlu Çatal için gerekli malzemeler nelerdir? Tuzlu Çatal nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tuzlu Çatal yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gram margarin
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6 su bardağı un
  • 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
  • 1 yemek kaşığı çörek otu (üzeri için)

Tuzlu Çatal tarifi nasıl yapılır?

  • Bütün malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurun.
  • Küçük parçalar koparıp tuzlu çatal seklini verin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürü ve çörek otu serpin.
  • 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025