Tuzlu Çatal Tarifi
Tuzlu Çatal tarifi: Tuzlu Çatal için gerekli malzemeler nelerdir? Tuzlu Çatal nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
18 adet
Tuzlu Çatal yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 200 gram margarin
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- 6 su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
- 1 yemek kaşığı çörek otu (üzeri için)
Tuzlu Çatal tarifi nasıl yapılır?
- Bütün malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurun.
- Küçük parçalar koparıp tuzlu çatal seklini verin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürü ve çörek otu serpin.
- 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Afiyet olsun.