Tuzda Tavuk Tarifi
Tuzda Tavuk tarifi: Tuzda Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Tuzda Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tuzda Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet bütün tavuk
- 6 kilogram kaya tuzu
- 2 adet yumurta beyazı
- 1 su bardağı su
Tuzda Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Derince bir kabın içerisine tuzları boşaltın, içerisine yumurta beyazlarını ve suyu ekledikten sonra tuzu güzelce yoğurup, yumurta beyazları ve suyun eşit dağılmasını sağlayın.
- Tavuğu yıkayın, ocakta gereken yerlerini tütsüleyin ve ardından bir kağıt havlu ile kurulayın.
- Derince bir fırın tepsisine, hazırladığınız tuzdan, yaklaşık bir parmak yükseklikte olacak kadar dökün ve tepsiye güzelce yayın.
- Tavuğun ayaklarını pişerken açılıp dağılmaması için bir iple bağlayın ve tepsiye serdiğiniz tuzun üzerine tavuğunuzu güzelce yerleştirin.
- Kalan tuzlarla tavuğunuzu tamamen kapatacak şekilde örtün. Hiç hava boşluğu kalmamasına özen gösterin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verin ve 2 saat 15 dakika pişmeye bırakın.
- Pişirme süresinin sonunda tavuğu fırından alın, bir çekiç ve keskin bir bıçak yardımıyla, tavuğu zedelemeden tuzu kırın.
- Tavuğu tuzun içerisinden çıkartın ve üstünde kalan tuzları bir mutfak fırçası yardımı ile temizleyin.
- Parçaladıktan sonra, sıcak sıcak servis edin.
Tuzda Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Tavuğu tuz dolu tepsiye yatırdıktan sonra, üstünü tuzla kaplamadan önce en üste küçük bir parça pişirme kağıdı koyarsanız, tavuğun derisinin tuz yapışmasını engellemiş olursunuz, böylece piştikten sonra tuzdan çıkartması daha kolay olacaktır.