Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tütsülenmiş Barlam Balığı Tarifi

Tütsülenmiş Barlam Balığı

Tütsülenmiş Barlam Balığı Tarifi

Tütsülenmiş Barlam Balığı tarifi: Tütsülenmiş Barlam Balığı için gerekli malzemeler nelerdir? Tütsülenmiş Barlam Balığı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tütsülenmiş Barlam Balığı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 90 gram tütsülenmiş barlam balığı
  • 500 gram ızgara patlıcan
  • 5 adet sarımsak
  • 15 ml. limon suyu
  • 130 ml. krema
  • 5 gram toz şeker
  • 5 gram tuz
  • 5 gram karabiber

Servisi için:

  • 40 gram renkli dolmalık biber (sarı, kırmızı ve yeşil)
  • 40 gram kırmızı soğan
  • 10 gram sarımsak
  • 35 ml. beyaz şarap sirkesi ( ya da elma sirkesi)
  • 10 gram maydanoz
  • 3 gram mercanköşk
  • 5 adet kokteyl domates
  • 20 ml. zeytinyağı

Tütsülenmiş Barlam Balığı tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcan köpüğünü hazırlamak için; ızgarada pişirilmiş patlıcan, doğranmış sarımsak, limon suyu, krema, toz şeker, tuz ve karabiberi bir blenderda karıştırın.
  • Elekten geçirdiğiniz köpük karışımını koyu bir kıvam alıp toparlanması için kısık ateşte çektirin. Oda ısısında ılındıktan sonra soğuması için buzdolabına kaldırın.
  • Çekirdeklerini çıkarıp temizlediğiniz renkli dolmalık biberleri, kokteyl domateslerle birlikte küçük küpler halinde kesin. Sarımsak, kırmızı soğan, maydanoz ve mercanköşkü incecik kıyın.
  • Doğranmış tüm sebze ve yeşillikleri zeytinyağı ve beyaz şarap sirkesiyle karıştırıp bir sos hazırlayın.
  • Patlıcan köpüğüne bir krema torbasıyla şekil verip servis tabağına alın. Tütsülenmiş fileto barlam balığını kenar kısımlarına yerleştirin. Hazırladığınız sos eşliğinde bekletmeden servis edin.

Tütsülenmiş Barlam Balığı tarifinin püf noktası nedir?

Farklı teknik ve kimyasal ürünlerin yardımıyla hazırlanan köpük yapımında patlıcan tadını daha iyi alabilmek için ızgara patlıcan kullanın.

Tütsülenmiş Barlam Balığı tarifi için servis önerisi

Arzuya göre barlam balığı dışında kalan beyaz etli farklı balıkların filetolarını kullanarak da tarifi hazırlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025