Tutmaç Çorbası Tarifi
Tutmaç Çorbası tarifi: Tutmaç Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Tutmaç Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 kişilik
Tutmaç Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 su bardağı sarı mercimek
- 3/4 su bardağı erişte veya ev yapımı kesme hamur
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 diş çok ince kıyılmış sarımsak
- 8 büyük su bardağı sıcak sebze suyu (ya da tavuk suyu)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tutmaç Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı mümkün olduğunca küçük, yemeklik doğrayıp, 1 yemek kaşığı sıvıyağda sotelemeye başlayın. 1-2 dakika sonra tereyağını da ekleyin ve sotelemeye devam edin.
- Hemen ardından incecik kıyılmış sarımsakları da ekleyip, orta ateşte soğan ve sarımsaklar iyice ölene kadar soteleyin.
- Yıkanmış sarı mercimeği ve 8 bardak suyu ekleyin. Defne yaprağını da ekleyip, tıkırdamaya bırakın.
- 15 dakika sonra, erişteyi de ekleyin. Erişteler ve mercimekler yenecek hale gelene kadar yaklaşık 10-15 dk daha tıkırdamaya bırakın.
- Sürenin sonunda defne yaprağını çıkarın. 1 su bardağı yoğurtla, 1 yumurta sarısını iyice çırpın. Çorbanın suyundan yoğurtlu karışıma yavaş yavaş ekleyerek, ılıştırın.
- Isısı yükselen yoğurtlu karışımı, tekrardan çorbanın içine, yavaşça ve çorbayı karıştırarak ekleyin.
- Çorba, kaynamaya başlayınca tuzunu da ekleyip, karıştırıp, altını kapatabilirsiniz.
Tutmaç Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Yoğurt ve yumurta oda sıcaklığında olmalı.
Tutmaç Çorbası tarifi için servis önerisi
Dilerseniz kıyılmış maydanoz ve baharatlı erimiş tereyağ ile servis edebilirsiniz.