Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tutmaç Çorbası Tarifi

Tutmaç Çorbası

Tutmaç Çorbası Tarifi

Tutmaç Çorbası tarifi: Tutmaç Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Tutmaç Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tutmaç Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 su bardağı yeşil mercimek
  • 8 su bardağı su
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tutam tuz

Tutmaç Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle yeşil mercimek haşlanıp süzülür .Su tencereye koyulup kaynatılır ve erişte, mercimek ve nohut katılıp erişteler haşlanana kadar pişirilir.
  • Bu arada yoğurt, un, yumurta, sarımsak çırpılır.
  • Çorbanın suyuyla ılıştırılıp erişteler haşlanınca eklenir.
  • Birlikte kısık ateşte 1 taşım daha pişirilirken bir yandan ayrı bir tavada tereyağı ve sıvı yağ karışımında incecik minicik doğranmış soğan sotelenir.
  • Soğan pişince kuru nane eklenir ve soğanlı naneli karışım çorbaya katılır. En son tuzu da ilave edilip karıştırılır. Afiyet şifa olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025