Tutmaç Çorbası Tarifi
Tutmaç Çorbası tarifi: Tutmaç Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Tutmaç Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tutmaç Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 su bardağı yeşil mercimek
- 8 su bardağı su
- 1 su bardağı erişte
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tutam tuz
Tutmaç Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yeşil mercimek haşlanıp süzülür .Su tencereye koyulup kaynatılır ve erişte, mercimek ve nohut katılıp erişteler haşlanana kadar pişirilir.
- Bu arada yoğurt, un, yumurta, sarımsak çırpılır.
- Çorbanın suyuyla ılıştırılıp erişteler haşlanınca eklenir.
- Birlikte kısık ateşte 1 taşım daha pişirilirken bir yandan ayrı bir tavada tereyağı ve sıvı yağ karışımında incecik minicik doğranmış soğan sotelenir.
- Soğan pişince kuru nane eklenir ve soğanlı naneli karışım çorbaya katılır. En son tuzu da ilave edilip karıştırılır. Afiyet şifa olsun.