Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tutmaç Çorbası Tarifi

Tutmaç Çorbası

Tutmaç Çorbası Tarifi

Tutmaç Çorbası tarifi: Tutmaç Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Tutmaç Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tutmaç Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 çay bardağı haşlanmış mercimek
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 adet soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 su bardağı (2 parmak eksik) yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz

Tutmaç Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak bir tencereye 4-5 su bardağı su ekleyin. Üzerine tuz, erişte, h aşlanmış nohut ve mercimeği ekleyin. Erişteler pişene kadar pişirin.
  • Ayrı bir kapta terbiye malzemelerini karıştırın. Yoğurt, yumurta sarısı ve unu karıştırdıktan sonra çorbada bir kepçe çorba alıp karıştırın. Ardından terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin.
  • Ayrı bir tavada soğanları çok az yağ ile kavuralım. Soğanlar karamelize olduktan sonra çorbaya ekleyelim. Naneyi de ekledikten sonra 7-8 dakika daha kaynatın ve çorbanız hazır!

Tutmaç Çorbası tarifi için servis önerisi

Üzerine nane ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025