Tutmaç Çorbası Tarifi
Tutmaç Çorbası tarifi: Tutmaç Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Tutmaç Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Tutmaç Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı haşlanmış mercimek
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı erişte
- 1 adet soğan
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 su bardağı (2 parmak eksik) yoğurt
- 2 çay kaşığı tuz
Tutmaç Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak bir tencereye 4-5 su bardağı su ekleyin. Üzerine tuz, erişte, h aşlanmış nohut ve mercimeği ekleyin. Erişteler pişene kadar pişirin.
- Ayrı bir kapta terbiye malzemelerini karıştırın. Yoğurt, yumurta sarısı ve unu karıştırdıktan sonra çorbada bir kepçe çorba alıp karıştırın. Ardından terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin.
- Ayrı bir tavada soğanları çok az yağ ile kavuralım. Soğanlar karamelize olduktan sonra çorbaya ekleyelim. Naneyi de ekledikten sonra 7-8 dakika daha kaynatın ve çorbanız hazır!
Tutmaç Çorbası tarifi için servis önerisi
Üzerine nane ile servis edebilirsiniz.