Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Turunçgil Rüyası Tarifi

Turunçgil Rüyası

Turunçgil Rüyası Tarifi

Turunçgil Rüyası tarifi: Turunçgil Rüyası için gerekli malzemeler nelerdir? Turunçgil Rüyası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Turunçgil Rüyası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Muhallebisi için:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı labne
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Peltesi için:

  • 1 su bardağı mandalina suyu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 çay bardağı su

Keki ıslatmak için:

  • 1 çay bardağı süt

Turunçgil Rüyası tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle kekten başlayın, yumurta ve şekeri iyice çırpın, süt ve yağı ekleyip tekrar çırpın
  • 1 limon ve 1 portakalın kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeledikten sonra kek hamuruna ekleyin
  • Kabartma tozu ve vanilini ekleyin karıştırın
  • Unu eleyerek yavaş yavaş ekleyin. Bu sırada çırpıcı ile yavaşça karıştırmaya devam edin
  • Tart kalıbını yağlayın ve hamurunuzu kalıba dökün
  • Önceden ıstılmış 180 derecede tam 15 dakika pişirin
  • Keki fırından alınca zaman soğumaya bırakın ve bu sırada muhallebiyi yapmaya başlayın
  • Süt un ve şekeri tencerede güzelce karıştırıp ocağa alın
  • Kaynayınca altını kısın ve kıvam alana kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin
  • Kıvam alan muhallebiyi ocaktan alın vanilin tereyağı ve labneyi ekleyin, çırpma teli ile iyice çırpın, topaklanma olmasın
  • Muhallebiyi arada bir karıştırarak ılımasını sağlayın
  • Soğuyan keki kalıptan çıkartıp 1 çay bardağı süt ile ıslatın
  • Birkaç dakika sütü iyice çekmesini bekleyin ve sonra muhallebiyi orta kısmına döküp güzelce yayın
  • Buzdolabına kaldırın ve muhallebi dolapta soğurken pelteyi yapmaya başlayın
  • Pelte için 1/4 çay bardağı suyun içine nişastayı koyup iyice karıştırıp nişastanın çözünmesini sağlayın
  • Tencereye mandalina suyu şeker ve çözünen nişastayı koyun, iyice karıştırıp ocağa alın
  • Kaynadıktan sonra 2-3 dakika kıvam almasını bekleyin
  • Kıvam almazsa biraz nişasta ekleyin ya da çok kıvamlı olursa birkaç kaşık sıcak su ile iyice çırparak açın
  • Hazır olan pelteyi de karıştırarak soğutun ve muhallebinin üzerine ekleyin
  • Buzdolabında dinlendirin ve servis edeceğiniz zaman peltenin üzerine bolca hindistan cevizi serpin
  • Hindistan cevizinin üzerine isterseniz süslemeler ekleyebilirsiniz

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025