Turunçgil Rüyası Tarifi
Turunçgil Rüyası tarifi: Turunçgil Rüyası için gerekli malzemeler nelerdir? Turunçgil Rüyası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Turunçgil Rüyası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
Muhallebisi için:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı labne
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Peltesi için:
- 1 su bardağı mandalina suyu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 çay bardağı su
Keki ıslatmak için:
Turunçgil Rüyası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kekten başlayın, yumurta ve şekeri iyice çırpın, süt ve yağı ekleyip tekrar çırpın
- 1 limon ve 1 portakalın kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeledikten sonra kek hamuruna ekleyin
- Kabartma tozu ve vanilini ekleyin karıştırın
- Unu eleyerek yavaş yavaş ekleyin. Bu sırada çırpıcı ile yavaşça karıştırmaya devam edin
- Tart kalıbını yağlayın ve hamurunuzu kalıba dökün
- Önceden ıstılmış 180 derecede tam 15 dakika pişirin
- Keki fırından alınca zaman soğumaya bırakın ve bu sırada muhallebiyi yapmaya başlayın
- Süt un ve şekeri tencerede güzelce karıştırıp ocağa alın
- Kaynayınca altını kısın ve kıvam alana kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin
- Kıvam alan muhallebiyi ocaktan alın vanilin tereyağı ve labneyi ekleyin, çırpma teli ile iyice çırpın, topaklanma olmasın
- Muhallebiyi arada bir karıştırarak ılımasını sağlayın
- Soğuyan keki kalıptan çıkartıp 1 çay bardağı süt ile ıslatın
- Birkaç dakika sütü iyice çekmesini bekleyin ve sonra muhallebiyi orta kısmına döküp güzelce yayın
- Buzdolabına kaldırın ve muhallebi dolapta soğurken pelteyi yapmaya başlayın
- Pelte için 1/4 çay bardağı suyun içine nişastayı koyup iyice karıştırıp nişastanın çözünmesini sağlayın
- Tencereye mandalina suyu şeker ve çözünen nişastayı koyun, iyice karıştırıp ocağa alın
- Kaynadıktan sonra 2-3 dakika kıvam almasını bekleyin
- Kıvam almazsa biraz nişasta ekleyin ya da çok kıvamlı olursa birkaç kaşık sıcak su ile iyice çırparak açın
- Hazır olan pelteyi de karıştırarak soğutun ve muhallebinin üzerine ekleyin
- Buzdolabında dinlendirin ve servis edeceğiniz zaman peltenin üzerine bolca hindistan cevizi serpin
- Hindistan cevizinin üzerine isterseniz süslemeler ekleyebilirsiniz