Turunç Reçeli Tarifi
Turunç Reçeli tarifi: Turunç Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Turunç Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük kavanoz
Turunç Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 kilogram turunç
- 1,5-2 su bardağı şeker
- 1/2 adet limonun suyu
- 2 su bardağı su
Turunç Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Turunçların kabuklarını portakal soyar gibi 6-8 eş parçaya bölün.
- Böldüğünüz kabukların beyaz kısımlarını bıçak yardımıyla temizleyin.
- Yorgan iğnesi ve temiz bir ip yardımıyla soyduğunuz kabukları yuvarlayarak ipe dizin.
- Kaynayan suyun içinde 7-8 dakika kabukları bekletin ve soğuk suya koyun. Bu işlemi üç ayrı tencerede kabukları haşladıktan hemen soğuk sonra suya koymak suretiyle 3 kez tekrarlayın.
- Turunç dizilerini şekerle birlikte sulanması için 3-4 saat bekletin.
- Sulanan turuncu ve şekeri nazikçe karıştarak pişirin. Kaynayınca limon suyunu sıkın ve 1-2 dakika daha fokurdatın.
- Kavanozlara alın. Kapaklarını kapatın ve kavanozları ters çevirerek soğutun. İşte bu kadar, ertesi gün kahvaltı için nefis bir reçeliniz var artık!
Turunç Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Turunçları üç ayrı suyun içinde haşlamak ve ardından soğuk suya almak, meyvenin acı suyunun çıkmasını ve reçelin tadını bozmasını engeller.