Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Turunç Reçeli Tarifi

Turunç Reçeli

Turunç Reçeli Tarifi

Turunç Reçeli tarifi: Turunç Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Turunç Reçeli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Turunç Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 15 adet turunç
  • 1 kilogram toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1,5 su bardağı su

Turunç Reçeli tarifi nasıl yapılır?

  • Turuncun kabuklarını sebze soyacağı ile sadece sarı olan kısımları soyun ya da rendenin ince kısmı ile portakal rendeler gibi rendeleyin.
  • Daha sonra portakal soyar gibi 6 ya da 7 dilim halinde kabuğa zarar vermeden soyalım. Soyulan kabukları rulo yapıp iğne ile ipe dizip, ipin ucuna düğüm atalım ki dağılmasın.
  • Dizilen kabukları derin bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su doldurup 10 dakika haşlayalım.
  • Süre dolunca ocaktan alıp, suyunu süzelim. Üzerine tekrar su doldurup, 3 ya da 4 gün her gün olmak şartıyla günde 3 4 defa suyunu değiştirelim. Ki acısı çıksın. Acısının çıktığını tadına bakarak anlayabilirsiniz.
  • Tatlanan kabukları süzüp derin bir tencereye alalım ve üzerine şeker ve 1.5 bardak su ilave ederek pişmeye bırakalım.
  • Tencereyi sallayarak ya da kaşıkla sağa sola iterek pişmesine yardımcı olalım.
  • Üzeri köpük köpük olmaya, rengi şeffaflaşmaya başlayınca limon tuzu ilave edip 10-15 dakika daha kaynatıp, ocaktan alalım. Soğuduktan sonra kavanoza doldurun. Afiyet olsun.

Turunç Reçeli tarifinin püf noktası nedir?

Acısının çıkma süresi üç günü geçebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025