Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Turta Tarifi

Turta

Turta Tarifi

Turta tarifi: Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Turta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 120 gram tereyağı (soğuk, küp küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi

İçi için:

  • 2 adet büyük boy elma
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Turta tarifi nasıl yapılır?

  • Su ve yumurta hariç tüm turta hamuru malzemelerini bir derin kabın içerisine aktarın.
  • Malzemeleri elinizle hafif hafif harmanlayarak birbirlerine güzelce yedirin. Ardından yumurtayı da ilave edin.
  • Soğuk suyu da azar azar ilave ederek hamuru güzelce toparlayın ve streç filme sarın buzdolabında dinlendirin.
  • O sırada iç harcını hazırlayın. Rendelenmiş elmaları bir tavanın içerisine alın. Üzerine toz şekeri ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin. Ardından ocaktan alıp içine tarçını ilave edin.
  • Unlanmış tezgahın üzerine dinlenen hamuru alın, merdane yardımıyla açın.
  • Turta kalıplarınızın büyüklüğünde kesin. Turta kalıplarının içine hamurları yayın. İçlerini elmalı harçla doldurun.
  • Hamurdan şeritler kesip üzerine yerleştirin ve fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin, 20-25 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

Turta tarifi için servis önerisi

Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025