Turta Tarifi
Turta tarifi: Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 120 gram tereyağı (soğuk, küp küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı soğuk su
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
İçi için:
- 2 adet büyük boy elma
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Turta tarifi nasıl yapılır?
- Su ve yumurta hariç tüm turta hamuru malzemelerini bir derin kabın içerisine aktarın.
- Malzemeleri elinizle hafif hafif harmanlayarak birbirlerine güzelce yedirin. Ardından yumurtayı da ilave edin.
- Soğuk suyu da azar azar ilave ederek hamuru güzelce toparlayın ve streç filme sarın buzdolabında dinlendirin.
- O sırada iç harcını hazırlayın. Rendelenmiş elmaları bir tavanın içerisine alın. Üzerine toz şekeri ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin. Ardından ocaktan alıp içine tarçını ilave edin.
- Unlanmış tezgahın üzerine dinlenen hamuru alın, merdane yardımıyla açın.
- Turta kalıplarınızın büyüklüğünde kesin. Turta kalıplarının içine hamurları yayın. İçlerini elmalı harçla doldurun.
- Hamurdan şeritler kesip üzerine yerleştirin ve fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin, 20-25 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.
Turta tarifi için servis önerisi
Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.