Turşulu Pilav Tarifi
Turşulu Pilav tarifi: Turşulu Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Turşulu Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Turşulu Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pilav için:
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için:
- 2,5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet salatalık turşusu
- 4-5 adet jalapeno biber turşusu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı turşu suyu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz şeker
Turşulu Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Pilav için önce tereyağı tencerede eritilir. Daha sonra pirinç eklenip 2 dakika kavrulur.
- Ardından su eklenerek pirinçler haşlanmaya bırakılır. Pirinçler haşlandıktan sonra suyu süzülür ve bir kenara alınır.
- Sos için önce soğan, sarımsak, biber ve salatalık turşusu ince ince kıyılır. İsteğe göre bu ürünler rendelenebilir.
- Sos için daha sonra tencereye yağ alınır. Eridikten sonra sırası ile soğan ve sarımsaklar kavrulur.
- Soğan ve sarımsaklar yumuşamaya başladıktan sonra turşular eklenir ve bir süre daha kavrulur.
- Kavrulmakta olan soğan, sarımsak ve turşuların üzerine turşu suyu da eklendikten sonra salçalar katılır.
- Biraz karıştırdıktan sonra sosa baharatlar da eklenir.
- Hazır durumdaki sosun üzerine haşlanmış pirinç eklenir ve biraz karıştırılır.
- Daha sonra turşulu pilav sıcak olarak servis edilir. İsteğe bağlı üzerine maydanoz veya nane eklenebilir. Afiyet olsun.
Turşulu Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Pirinci haşlarken tamamen lapa haline dönüşmemesine dikkat etmek gerek. Çünkü sos ile birlikte biraz daha pişeceği için pirincin tamamen dağılmaması için lapa olmaması önemli.