Turşu Kavurması Tarifi
Turşu Kavurması tarifi: Turşu Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Turşu Kavurması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Turşu Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram taze fasulye turşusu
- 2 adet soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Turşu Kavurması tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içerisinde suyla bekletip fazla tuzundan arındırdığınız fasulye turşularını süzün ve verev bir şekilde iri iri doğrayın.
- Soğanları ince ince yarım halka şeklinde doğrayın ve derince bir tavada ısıttığınız zeytinyağı ve tereyağında, soğanlar pembeleşene dek güzelce kavurun.
- Pul biberi ekleyin ve birkaç kez karştırdıktan sonra doğradığınız fasulyeleri ilave edip kavurmaya devam edin.
- Sarımsakları bir havanda ezin ve üstüne ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra gerekiyorsa tuz da ekleyin ve altını kapatın.
- Sıcak ya da soğuk şekilde servis edebilirsiniz.
Turşu Kavurması tarifinin püf noktası nedir?
Fasulye turşusunun fazla suyunu almak için, turşuları bir kaba alıp, üzerini örtecek kadar suyla 1 saat kadar bekletirseniz daha lezzetli olacaktır.