Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Turşu Kavurması Tarifi

Turşu Kavurması

Turşu Kavurması Tarifi

Turşu Kavurması tarifi: Turşu Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Turşu Kavurması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Turşu Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram taze fasulye turşusu
  • 2 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Turşu Kavurması tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kabın içerisinde suyla bekletip fazla tuzundan arındırdığınız fasulye turşularını süzün ve verev bir şekilde iri iri doğrayın.
  • Soğanları ince ince yarım halka şeklinde doğrayın ve derince bir tavada ısıttığınız zeytinyağı ve tereyağında, soğanlar pembeleşene dek güzelce kavurun.
  • Pul biberi ekleyin ve birkaç kez karştırdıktan sonra doğradığınız fasulyeleri ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Sarımsakları bir havanda ezin ve üstüne ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra gerekiyorsa tuz da ekleyin ve altını kapatın.
  • Sıcak ya da soğuk şekilde servis edebilirsiniz.

Turşu Kavurması tarifinin püf noktası nedir?

Fasulye turşusunun fazla suyunu almak için, turşuları bir kaba alıp, üzerini örtecek kadar suyla 1 saat kadar bekletirseniz daha lezzetli olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025