Turşu Kabab Tarifi
Turşu Kabab tarifi: Turşu Kabab için gerekli malzemeler nelerdir? Turşu Kabab nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Turşu Kabab yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köfteler İçin:
- 150 gram dana kıyma
- 150 gram kuzu kıyma
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
Yeme İçin:
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 5 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 150 gram tereyağı
- 2 adet patlıcan
- 1/2 bardak salçalı sos
- 500 mililitre et suyu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Turşu Kabab tarifi nasıl yapılır?
- 2 adet soğanı, 1-2 diş sarımsağı ve 1 demet maydanozu küçük doğrayın ve kıymanın üzerine ekleyin.
- Tuz ve karabiber ekledikten sonra eti iyice yoğurun.
- Avucunuzu salçalı suyla ıslatarak küçük köftecikler yapın. Geniş bir tepsiye dizin.
- Köfteleri 1 saat dolapta bekletin.