Turşu Çorbası Tarifi
Turşu Çorbası tarifi: Turşu Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Turşu Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Turşu Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet soğan
- 1/2 kilogram zeytinyağı
- 1/2 kilogram kuzu eti
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 400 gram aşurelik buğday
- 1 kase lahana turşusu
- 2,5 su bardağı turşu suyu
- 2,5 su bardağı su
Turşu Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Düdüklü tencerede soğan ve zeytinyağı kavrulur.
- Kuzu etleri eklenir ve kavrulma devam eder.
- Salça eklenir. Et ile beraber kavurmaya devam.
- Bol su ile yıkadığımız buğdayı ekliyoruz.
- Lahana turşularını ufakça doğrayıp ilave ediyoruz.
- Turşu suyu ve suyu ekleyip. Düdüklü kapağı kapatıp 35-40 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.