Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Turşu Çorbası Tarifi

Turşu Çorbası

Turşu Çorbası Tarifi

Turşu Çorbası tarifi: Turşu Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Turşu Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Turşu Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet soğan
  • 1/2 kilogram zeytinyağı
  • 1/2 kilogram kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 400 gram aşurelik buğday
  • 1 kase lahana turşusu
  • 2,5 su bardağı turşu suyu
  • 2,5 su bardağı su

Turşu Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Düdüklü tencerede soğan ve zeytinyağı kavrulur.
  • Kuzu etleri eklenir ve kavrulma devam eder.
  • Salça eklenir. Et ile beraber kavurmaya devam.
  • Bol su ile yıkadığımız buğdayı ekliyoruz.
  • Lahana turşularını ufakça doğrayıp ilave ediyoruz.
  • Turşu suyu ve suyu ekleyip. Düdüklü kapağı kapatıp 35-40 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025