Turplu Yaz Salatası Tarifi
Turplu Yaz Salatası tarifi: Turplu Yaz Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Turplu Yaz Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Turplu Yaz Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet göbek marul
- 1 tutam goji berry (kurt üzümü) (Opsiyonel)
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 adet kırmızı turp
- 1/2 demet dereotu
- 1 tutam tuz
Turplu Yaz Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Göbek marul ve yeşillikleri, yıkayın. Suyunu süzüp iyice kurulayın.
- Marulları gelişi güzel iri iri doğrayın (Dilerseniz elinizle büyük parçalara bölebilirsiniz).
- Zeytinyağı, nar ekşisi, tuzu küçük bir kasede karıştırın.
- Turpları ince bir şekilde halka halka doğrayın.
- Geniş bir cam kaseye önce marulları daha sonra turpları ilave edin. En son goji berry ve dereotu yapraklarıyla süsleyin. Salatanız serinletmeye hazır.
Turplu Yaz Salatası tarifinin püf noktası nedir?
Salata sosunu en son ilave etmek salatadaki yeşilliklerin kararmasını engelleyecektir.
Turplu Yaz Salatası tarifi için servis önerisi
Goji berry opsiyoneldir, turpla beraber güzel bir lezzet ortaklığı katabilirsiniz.