Turna Yemişli Bademli Granola Tarifi
Turna Yemişli Bademli Granola tarifi: Turna Yemişli Bademli Granola için gerekli malzemeler nelerdir? Turna Yemişli Bademli Granola nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Turna Yemişli Bademli Granola yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı yulaf ezmesi
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) badem
- 2-3 yemek kaşığı bal (cezvede ya da mikrodalgada biraz ısıtarak kıvamını açın)
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) turna yemişi (cranberry)
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) kabak çekirdeği içi
- 1/4 su bardağı damla çikolata
Turna Yemişli Bademli Granola tarifi nasıl yapılır?
- Balı bir cezvede 15-20 saniye kadar ısıtın ki kıvamı açılsın. Böylelikle daha fazla yulafa ve diğer malzemelere karışabilecek.
- Ayrı bir kaseye yulafı ve bademi koyun, üzerine ısıttığınız balı ekleyin ve mümkün olduğu kadar malzemeyi ıslatacak şekilde karıştırın.
- Fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye malzemenizi dökün ve 180 derecede fırına koyun.
- Ara ara tepsideki malzemeleri karıştırın, alt üst edin ki hepsi eşit seviyede pişsin.
- Yulafların rengi dönmeye başladıktan sonra fırını kapatın ama tepsi içeride kalsın çünkü ona artık turna yemişi, kabak çekirdeği ve çikolatayı ekleme vakti!
- Hafifçe yine bir karıştırın, 5 dakika kadar kapağı kapalı, çalışmayan fırında beklesin.
- Sonra tepsiyi fırından çıkarın. Oda sıcaklığına gelince bir kavanoza kaldırıp 1-2 hafta saklayabilirsiniz.
Turna Yemişli Bademli Granola tarifinin püf noktası nedir?
Bu baz tarife dilediğiniz malzemeleri ekleyerek çeşitli granola tarifleri hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz sütle, yoğurtla ya da prebiyotik yoğurtla tüketebilirsiniz.