Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Türlü Tarifi

Türlü

Türlü Tarifi

Türlü tarifi: Türlü için gerekli malzemeler nelerdir? Türlü nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Türlü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet orta boy kabak
  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Türlü tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın.
  • Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Sarımsakları incecik kıyın. Kabuğunu alacalı bir şekilde soyduğunuz patlıcan ve kabakları doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domates ve patatesleri iri parçalar halinde kesin
  • Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Soğanı ve sarımsakları kavurduktan sonra salçasını ekleyin.
  • Ardından patates, domates, kabak ve son olarak tuzlu suda bekletip duruladığınız patlıcanları da ilave edin.
  • Güzelce karıştırın. Tuz ve karabiber ve pul biberi ekleyin. Üzerine 1/2 su bardağı sıcak suyu ilave edin.
  • Türlüyü, kapağını kapattığınız tencerede kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirin.
  • Servisi esnasında tüm sebzelerin karışması için arzuya göre farklı bir kaba aktardığınız türlüyü sıcak olarak servis edin. Afiyetler olsun!

Türlü tarifinin püf noktası nedir?

Mevsim sebzelerinden hazırladığınız etli türlüyü kısık ateşte, uzun süre pişirin.Doğradığınız patlıcanları acı suyunu salmaları için bir müddet tuzlu suda bekletin. Bol suda durulayıp kuruladıktan sonra kullanın.Kabakların çekirdekli kısımlarını yemeği sulandırmaması için bu tarifte kullanmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025