Türkmen Mantısı Tarifi
Türkmen Mantısı tarifi: Türkmen Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Türkmen Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Türkmen Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1-1,5 su bardağı su
İçi için:
- 1 adet soğan
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Türkmen Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Açma kıvamına gelen hamuru 3 bezeye ayırın ve 4-5 dakika dinlendirin.
- İç harcı için soğanı rendeleyin, kıyma ve baharatları da ilave edip yoğurun.
- Hamur dinlendikten sonra bir bezeyi alın,ince olacak şekilde yuvarlak açın ve büyük kareler şeklinde kesin.
- İçlerini doldurup, kareleri üçgen olacak şeklinde katlayıp iki ucunu birbirine yapıştırın.
- Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın.Derin bir tencereye su ve tuz koyup, kaynatın.
- Hazırladığınız mantıları kaynayan suya atın.5-6 dakika kadar kaynadıktan sonra suyun üstüne çıkmaya başlayan mantıları tabağa alın.
- Sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış pul biberli yağ ile servis edin. Afiyet olsun.