Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Türkmen Mantısı Tarifi

Türkmen Mantısı

Türkmen Mantısı Tarifi

Türkmen Mantısı tarifi: Türkmen Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Türkmen Mantısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Türkmen Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1-1,5 su bardağı su

İçi için:

  • 1 adet soğan
  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Türkmen Mantısı tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Açma kıvamına gelen hamuru 3 bezeye ayırın ve 4-5 dakika dinlendirin.
  • İç harcı için soğanı rendeleyin, kıyma ve baharatları da ilave edip yoğurun.
  • Hamur dinlendikten sonra bir bezeyi alın,ince olacak şekilde yuvarlak açın ve büyük kareler şeklinde kesin.
  • İçlerini doldurup, kareleri üçgen olacak şeklinde katlayıp iki ucunu birbirine yapıştırın.
  • Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın.Derin bir tencereye su ve tuz koyup, kaynatın.
  • Hazırladığınız mantıları kaynayan suya atın.5-6 dakika kadar kaynadıktan sonra suyun üstüne çıkmaya başlayan mantıları tabağa alın.
  • Sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış pul biberli yağ ile servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025