Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Türk Usulü Sushi Tarifi

Türk Usulü Sushi

Türk Usulü Sushi Tarifi

Türk Usulü Sushi tarifi: Türk Usulü Sushi için gerekli malzemeler nelerdir? Türk Usulü Sushi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Türk Usulü Sushi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet salamura asma yaprağı
  • 1/2 çay bardağı tuzsuz, haşlanmış pirinç
  • 1 paket ton balığı konservesi
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet havuç
  • 3-4 yaprak marul

Türk Usulü Sushi tarifi nasıl yapılır?

  • Sirke ile tuzu karıştırıp haşlanmış pirince ekleyip karıştırıyoruz, ardından bu karışımı kenarda bekletiyoruz.
  • Ton balığı ve mayonezi de karıştıralım.
  • Asma yapraklarını yan yana dizip içlerine pirinçli harcı yayalım.
  • Üzerine marul, doğranmış salatalık ve havuç koyalım.
  • Ton balığını da ilave edip dikkatli bir şekilde rulo yapalım. Ardından bıçak yardımıyla dilimleyerek servis edelim. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025