Türk Usulü Sushi Tarifi
Türk Usulü Sushi tarifi: Türk Usulü Sushi için gerekli malzemeler nelerdir? Türk Usulü Sushi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Türk Usulü Sushi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet salamura asma yaprağı
- 1/2 çay bardağı tuzsuz, haşlanmış pirinç
- 1 paket ton balığı konservesi
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 1 adet salatalık
- 1 adet havuç
- 3-4 yaprak marul
Türk Usulü Sushi tarifi nasıl yapılır?
- Sirke ile tuzu karıştırıp haşlanmış pirince ekleyip karıştırıyoruz, ardından bu karışımı kenarda bekletiyoruz.
- Ton balığı ve mayonezi de karıştıralım.
- Asma yapraklarını yan yana dizip içlerine pirinçli harcı yayalım.
- Üzerine marul, doğranmış salatalık ve havuç koyalım.
- Ton balığını da ilave edip dikkatli bir şekilde rulo yapalım. Ardından bıçak yardımıyla dilimleyerek servis edelim. Afiyetler olsun!