Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Türk Usulü Çıtır Ravioli Tarifi

Türk Usulü Çıtır Ravioli

Türk Usulü Çıtır Ravioli Tarifi

Türk Usulü Çıtır Ravioli tarifi: Türk Usulü Çıtır Ravioli için gerekli malzemeler nelerdir? Türk Usulü Çıtır Ravioli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Türk Usulü Çıtır Ravioli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yufka
  • 750 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
  • 4 yemek kaşığı kaşar loru
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı mascarpone peyniri (labne de olur)⠀
  • 1 tutam sumak
  • 1 tutam sebzeli çeşni
  • 1 tutam sarımsak tozu
  • 1 tutam karabiber
  • 1 çimdik tuz
  • 1 küçük boy kase süzme yoğurt

Türk Usulü Çıtır Ravioli tarifi nasıl yapılır?

  • Önce yıkanıp ayıklanmış olan ıspanaklar sıcak bir suyun içinde yaklaşık 2 dakika blanch edilir ve hemen ardından soğuk suyun içine alınır.
  • Blanch (şoklanan) edilen ıspanakların suyu iyice sıkılarak süzülür ve doğrama tahtasına alınarak gelişigüzel bir şekilde doğranır.⠀
  • Kaseye alınan ıspanaklar peynirlerle, baharatlarla ve zeytinyağı ile buluşturulur ve güzelce karıştırılır.⠀
  • Yufkaların her biri 2 eşit parçaya bölünür. Geniş kalan kısma harçtan ince bir şerit olacak şekilde yayılır.⠀
  • 2-3 kat katlama yapılarak sarılır. Katlama yerinin bittiği yer hafif ıslatılır ki kesilen yerden yufkalar yapışabilsin.
  • Ardından ufak eşit parçalara bölünür. Kalan ufak yufka parçası başka bir yerde değerlendirilmek üzere kenara alınır.⠀
  • Harç bitene kadar diğer yufka parçalarına da aynı şey uygulanır. Ardından 200 derecede fırında üstü çıtırlaşana kadar pişirilir.
  • Sumaklı süzme yoğurt ile servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :)

Türk Usulü Çıtır Ravioli tarifinin püf noktası nedir?

Ispanakların suyunu iyice süzün ki iç harç vıcık vıcık olmasın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025