Türk Usulü Çıtır Ravioli Tarifi
Türk Usulü Çıtır Ravioli tarifi: Türk Usulü Çıtır Ravioli için gerekli malzemeler nelerdir? Türk Usulü Çıtır Ravioli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Türk Usulü Çıtır Ravioli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yufka
- 750 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
- 4 yemek kaşığı kaşar loru
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı mascarpone peyniri (labne de olur)⠀
- 1 tutam sumak
- 1 tutam sebzeli çeşni
- 1 tutam sarımsak tozu
- 1 tutam karabiber
- 1 çimdik tuz
- 1 küçük boy kase süzme yoğurt
Türk Usulü Çıtır Ravioli tarifi nasıl yapılır?
- Önce yıkanıp ayıklanmış olan ıspanaklar sıcak bir suyun içinde yaklaşık 2 dakika blanch edilir ve hemen ardından soğuk suyun içine alınır.
- Blanch (şoklanan) edilen ıspanakların suyu iyice sıkılarak süzülür ve doğrama tahtasına alınarak gelişigüzel bir şekilde doğranır.⠀
- Kaseye alınan ıspanaklar peynirlerle, baharatlarla ve zeytinyağı ile buluşturulur ve güzelce karıştırılır.⠀
- Yufkaların her biri 2 eşit parçaya bölünür. Geniş kalan kısma harçtan ince bir şerit olacak şekilde yayılır.⠀
- 2-3 kat katlama yapılarak sarılır. Katlama yerinin bittiği yer hafif ıslatılır ki kesilen yerden yufkalar yapışabilsin.
- Ardından ufak eşit parçalara bölünür. Kalan ufak yufka parçası başka bir yerde değerlendirilmek üzere kenara alınır.⠀
- Harç bitene kadar diğer yufka parçalarına da aynı şey uygulanır. Ardından 200 derecede fırında üstü çıtırlaşana kadar pişirilir.
- Sumaklı süzme yoğurt ile servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :)
Türk Usulü Çıtır Ravioli tarifinin püf noktası nedir?
Ispanakların suyunu iyice süzün ki iç harç vıcık vıcık olmasın.