Tuna Dalgası Tarifi
Tuna Dalgası tarifi: Tuna Dalgası için gerekli malzemeler nelerdir? Tuna Dalgası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tuna Dalgası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1,5 su bardağı vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
- 1 paket kakao
Kreması için:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 100 gram margarin
Üzeri için:
- 1 kutu krema
- 160 gram çikolata
Tuna Dalgası tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri güzelce beyazlaşana kadar çırpalım.nArdından sıvı yağ ve süt ekleyip çırpalım.
- Katı malzemeleri de ekleyip güzelce karıştıralım. Yağlanmış dikdörtgen borcama 3/4 kadarını boşaltalım.
- Kapta kalan kek hamuruna 3 yemek kaşığı süt ekleyelim, 25 gramlık bir paket kakao ekleyelim ve çırpalım. Sade kek hamurunun üzerine ince ince, dibe karışmayacak şekilde gezdirelim ve üzerine vişneleri koyalım.
- 180 derece fırında pişirelim. Bu sırada krema malzemelerini uygun bir tencereye alıp ocakta göz göz olana kadar pişirelim, kenara alalım.
- Sos için kremayı az ısıtalım, çikolataları içine koyup sıcaklığıyla eritelim.
- Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım. Ardından kremasını dökelim ve 10 dakika sonra üst sosunu dökelim. Buzdolabına kaldıralım, 1 gece dolapta dinlendikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.