Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tuna Dalgası Tarifi

Tuna Dalgası

Tuna Dalgası Tarifi

Tuna Dalgası tarifi: Tuna Dalgası için gerekli malzemeler nelerdir? Tuna Dalgası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tuna Dalgası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 su bardağı vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
  • 1 paket kakao

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 100 gram margarin

Üzeri için:

  • 1 kutu krema
  • 160 gram çikolata

Tuna Dalgası tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri güzelce beyazlaşana kadar çırpalım.nArdından sıvı yağ ve süt ekleyip çırpalım.
  • Katı malzemeleri de ekleyip güzelce karıştıralım. Yağlanmış dikdörtgen borcama 3/4 kadarını boşaltalım.
  • Kapta kalan kek hamuruna 3 yemek kaşığı süt ekleyelim, 25 gramlık bir paket kakao ekleyelim ve çırpalım. Sade kek hamurunun üzerine ince ince, dibe karışmayacak şekilde gezdirelim ve üzerine vişneleri koyalım.
  • 180 derece fırında pişirelim. Bu sırada krema malzemelerini uygun bir tencereye alıp ocakta göz göz olana kadar pişirelim, kenara alalım.
  • Sos için kremayı az ısıtalım, çikolataları içine koyup sıcaklığıyla eritelim.
  • Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım. Ardından kremasını dökelim ve 10 dakika sonra üst sosunu dökelim. Buzdolabına kaldıralım, 1 gece dolapta dinlendikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025